7 Trucuri de Machiaj pe care trebuie să le încerci

Fie că ești o pasionată a machiajului sau doar vrei să adaugi un plus de strălucire aspectului tău, trucurile de machiaj pot face minuni. De la tehnici de conturare și iluminare până la secrete pentru aplicarea rujului, în acest articol vei descoperi 7 trucuri esențiale care te vor ajuta să obții un machiaj impecabil. Așadar, pregătește-ți trusa de machiaj și hai să explorăm aceste tehnici surprinzătoare!


Prepară-ți tenul înainte de machiaj: Un aspect important în obținerea unui machiaj perfect este pregătirea adecvată a tenului. Curăță și hidratează bine fața înainte de a aplica produsele de machiaj. Poți folosi un primer pentru a crea o bază uniformă și pentru a prelungi rezistența machiajului.

Tehnica conturării și iluminării: Conturarea și iluminarea sunt două tehnici esențiale pentru a obține un aspect sculptat și strălucitor al feței. Folosește un fond de ten sau un corector cu o nuanță mai închisă pentru a contura zonele de umbre ale feței (părțile laterale ale frunții, sub pomeți și maxilar). Apoi, aplică un iluminator pe zonele ridicate ale feței (vârful pomeților, creasta nasului și arcada sprâncenelor) pentru a adăuga dimensiune și strălucire.

Corectarea cearcănelor: Dacă ai cearcăne pronunțate, nu te îngrijora! Există un truc simplu care te va ajuta să le corectezi instantaneu. Aplică un corector într-o nuanță mai deschisă decât fondul de ten pe zona cearcănelor și tamponează-l cu vârful degetelor sau cu o pensulă adecvată. Asigură-te că blenduiești bine produsul pentru a obține un aspect natural și luminos.

Buze senzuale și pline: Dacă îți dorești să obții buze senzuale și pline, există un truc simplu pe care îl poți încerca. Începe prin aplicarea unui contur de buze în nuanța naturală a buzelor tale. Apoi, aplică rujul în centrul buzelor și blenduiește-l către margini. Pentru un efect de volum suplimentar, adaugă un strop de iluminator în centrul buzelor.

Gene dramatice și lungi: Pentru a obține gene dramatice și lungi, folosește un clește pentru gene înainte de aplicarea rimelului. Încălzirea cleștelui cu un uscător de păr timp de câteva secunde poate ajuta la obținerea unei curburi mai pronunțate. Apoi, aplică două-trei straturi de rimel, insistând mai ales la rădăcinile genelor pentru a le întări și a crea volum. Dacă vrei un efect suplimentar, poți încerca și genele false pentru un aspect dramatic și seducător.

Machiajul ochilor în funcție de forma acestora: Fiecare formă a ochilor are nevoi și trucuri specifice pentru a obține un machiaj impecabil. Dacă ai ochii mici, aplică un iluminator deschis pe colțul intern al ochilor pentru a crea un efect de deschidere. Dacă ochii tăi sunt mai mari, aplică un eyeliner închis la rădăcina genelor superioare pentru a-i contura și a le adăuga definire. Explorează diferite tehnici de machiaj pentru a-ți pune în evidență forma ochilor și a obține un rezultat uimitor.

Fixarea machiajului: Un pas esențial pentru a te asigura că machiajul tău rezistă pe parcursul întregii zile este fixarea acestuia. După ce ai aplicat toate produsele de machiaj, pulverizează un spray fixativ pe față pentru a prelungi rezistența machiajului și a-i conferi un aspect proaspăt. Acest truc te va ajuta să eviți aspectul început de seară și să te bucuri de un machiaj perfect chiar și la finalul zilei.


Cu aceste 7 trucuri de machiaj, vei putea obține un aspect impecabil și plin de strălucire. Fie că îți dorești să conturezi și să iluminezi fața, să-ți pui în evidență buzele sau ochii, sau să obții un machiaj rezistent, aceste tehnici te vor ajuta să atingi rezultate remarcabile. Experimentează și adaptează aceste trucuri în funcție de preferințele și nevoile tale și bucură-te de un machiaj de invidiat în fiecare zi!Comentarii