Cele mai frecvente greșeli în aplicarea machiajului și cum le eviți
Machiajul poate fi o formă de artă, care poate aduce în prim-plan cele mai bune trăsături ale feței tale și poate accentua frumusețea naturală. Dar, în același timp, aplicarea machiajului poate fi și o adevărată provocare, mai ales pentru persoanele care nu au experiență în acest domeniu. Uneori, pot apărea greșeli de aplicare a machiajului, care pot duce la un aspect neplăcut sau artificial, și care pot accentua imperfecțiunile pielii. În acest articol, ne vom concentra pe cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când aplicăm machiaj și cum le putem evita. De la alegerea fondului de ten greșit, la aplicarea prea mult fard de obraz sau folosirea unui creion de sprâncene prea închis, vom discuta despre toate aspectele care pot influența aspectul final al machiajului tău. De asemenea, vom oferi sfaturi utile pentru a obține un aspect natural și frumos, astfel încât să te simți încrezătoare și frumoasă în orice moment.


  1. Alegerea greșită a fondului de ten

Alegerea fondului de ten potrivit pentru tenul tău este un pas important în procesul de aplicare a machiajului. Dacă alegi un fond de ten care nu se potrivește culorii pielii tale, vei obține un aspect neuniform și neplăcut. În plus, un fond de ten greșit poate accentua imperfecțiunile pielii.

Este important să alegi un fond de ten care se potrivește perfect culorii pielii tale. Încearcă să testezi mai multe nuanțe și să aplici pe gât și decolteu pentru a vedea cum se potrivește cu restul corpului. De asemenea, poți alege o nuanță mai deschisă și una mai închisă decât culoarea ta naturală, apoi amestecă-le pentru a obține nuanța potrivită. De asemenea, poți folosi și un iluminator pentru a evidenția zonele de pe fața ta.

Femeie cu cercei si parul cret aplicand 3 nuante de fond de ten pe obraz

  1. Prea mult fard de obraz

Aplicarea a prea mult fard de obraz poate fi o greșeală comună. Dacă aplici prea mult fard de obraz, vei obține un aspect exagerat.

Pentru a evita această greșeală, încearcă să aplici fardul de obraz în straturi subțiri. Începe cu o cantitate mică și adaugă mai mult dacă este necesar. În plus, este important să aplici fardul de obraz într-o zonă specifică a obrajilor și să îl amesteci bine pentru a obține un aspect natural.

Paleta cu fard de obraz cremos

  1. Utilizarea unui creion/fard de sprâncene prea închis

Folosirea unui produs de sprâncene prea închis poate fi o greșeală comună, mai ales pentru persoanele cu sprâncene blonde sau roșcate. Un creion/fard prea închis poate da un aspect neplăcut.

Rezolvare: alege un creion de sprâncene care se potrivește culorii naturale a sprâncenelor tale. Dacă nu ești sigură de culoare, încearcă să testezi mai multe nuanțe și să alegi cea care se potrivește cel mai bine!

Femeie cu gura intredeschisa cu creion la sprancene

  1. Neglijarea hidratării pielii

Hidratarea pielii este un pas important în procesul de aplicare a machiajului. Dacă nu hidratezi suficient pielea înainte de a aplica machiajul, acesta se poate așeza neuniform.

E important să ai o rutină de ingrijire cu produse adecvate tenului tău, iar înainte de aplicarea machiajului, să nu eviti crema hidratantă!

Recipient de crema de fata asezat pe petale de flori

  1. Folosirea prea multor produse de machiaj

Folosirea prea multor produse de machiaj poate fi o greșeală comună și poate duce la un aspect prea încărcat și neplăcut. Elimină din proces acei pași care nu sunt necesari în procesul tău! 

Încearcă să aplici doar produsele de machiaj necesare pentru a obține aspectul dorit. De exemplu, dacă ai un ten uniform și fără imperfecțiuni, poți să renunți la fondul de ten și să folosești doar un anticearcăn și un fard de obraz. În plus, încearcă să aplici produsele de machiaj în straturi subțiri și să le amesteci bine pentru a obține un aspect natural.

Paleta de farduri si pensule de machiaj

De la alegerea fondului de ten potrivit până la evitarea aplicării prea multor produse de machiaj, fiecare dintre greșelile discutate în acest articol poate fi abordată cu încredere prin urmarea unor sfaturi utile. Este important să îți acorzi timp pentru a învăța cum să aplici machiajul în mod corespunzător și să experimentezi cu diferite produse și tehnici pentru a descoperi ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine.

În cele din urmă, nu uita că aspectul natural și frumos este întotdeauna la modă și că machiajul ar trebui să fie un instrument care să te ajute să te simți încrezătoare și frumoasă în propria piele.

Comentarii