Acest site foloseste cookieuri, in scopul functionarii platformei de comert online, precum si in scopul imbunatatirii experientei de utilizare. Cititi politica de protectie a datelor aici
Setarile cookieurilor
Accepta toate cookieurile

Aceste module cookie sunt necesare pentru functionarea site-ului web si nu pot fi dezactivate in sistemele noastre. Acestea sunt, de obicei, stabilite numai ca raspuns la actiunile efectuate de dvs. care reprezinta o solicitare de servicii, cum ar fi setarea preferintelor de confidentialitate, autentificarea sau completarea formularelor. Puteti seta browserul sa va blocheze sau sa va avertizeze despre aceste module cookie, dar in acest fel siteul nu va mai functiona corespunzator.

Aceste module cookie ne permit sa numaram vizitele si sursele de trafic in scopul imbunatatirii activitatea noastra si experienta ta. Ele ne ajuta sa cunoastem paginile si produsele cele mai populare si sa vedem cum se deplaseaza vizitatorii in jurul site-ului. Toate informatiile pe care le colecteaza aceste unelte sunt agregate si, prin urmare, anonime. Daca nu permiteti aceste cookie-uri, nu vom sti cand ati vizitat site-ul nostru si cum anume va putem face experienta mai placuta... :-(

Rularea campaniilor de promovare face parte de activitatea zilnica a unui magazin online, fiind insasi modalitatea prin care putem sa livram produsele noastre catre clientii nostri in conditii de eficienta, ajutandu-ne sa oferim produsele noastre acelor clienti interesati

Newsletter
 
informatii generale la 0378.11.99.55, L-V 08:00-16:30  office@1001cosmetice.ro
 

ADAMS ULEI ESENTIAL DE GERANIU PENTRU UZ EXTERN

 
In stoc
-31%
ADAMS ULEI ESENTIAL DE GERANIU PENTRU UZ EXTERN

Click pe imagine pentru marire
0
Votul tau:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
-/10
Vot: 0/ 10 din 0 utilizatori
Producator:

Cod produs :
13225

Pret: 13 Lei
Pret vechi: 19 Lei

(tva inclus)
10 ml

Ai nevoie de ajutor? Suna-ne la:
0378.11.99.55, L-V 08:00-16:30

Cumparand acest produs primesti 13 puncte.

Uleiul esential de geranium se obtine prin distilare cu vapori de apa din florile si frunzele de Pelargonium graveolens, planta originara din Africa de Sud si cultivata astazi in zone intinse de pe glob. Principalii producatori sunt China, Egipt, Maroc, Réunion, India, dar exista producatori si in zona Peninsulei Crimeea si a muntilor Caucaz.

Revenind la geranium, uleiul esential extras din el a fost studiat din punct de vedere al compozitiei chimice si s-a descoperit ca el contine predominant compusi din grupa alcoolilor monoterpenici (citronelol,  geraniol, linalol), compusi la care s-a demonstrat o puternica actiune antiinfectioasa si imunostimulatoare.

Avantajul uleiului de geranium este ca, desi e un foarte puternic antibacterian, are o anumita blandete in actiune, spre deosebire de uleiul de scortisoara, cimbru sau cuisoare, care sunt ceva mai greu de suportat la administrare (mai ales de catre persoanele sensibile, cu hiperaciditate gastrica) in forma bruta, neincorporata in preparate farmaceutice.

Despre acest ulei esential se cunoaste faptul ca este un ulei destinat mai ales rezolvarii problemelor pielii. Intr-adevar, studii stiintifice de ultima ora arata ca el are proprietati cicatrizante importante, fiind recomandat inclusiv in acneea suprainfectata, herpes si zona zoster, micoze, eczeme, echimoze, edeme, hematoame. Se recomanda inclusiv pentru incorporare in produse cosmetice destinate ingrijirii pielii, cu atat mai mult cu cat are si un efect conservant bun.

Uleiul esential de geranium a fost extrem de mult studiat in ultimii 10 ani, dovedindu-se faptul ca poate avea un efect puternic antiinfectios, chiar si in cazurile de infectii rezistante la antibiotice. De exemplu, astazi, o mare problema o reprezinta tratarea infectiilor cu stafilococ auriu meticilino-rezistent (care nu este deloc sensibil la antibioticele uzuale si nici macar la unele de rezerva). Uleiul de geranium insa, are un efect remarcabil antiinfectios, asupra mai multor tulpini de stafilococ auriu, inclusiv a celor rezistente. De aceea, el a fost studiat si s-a demonstrat ca, in cazul unor infectii foarte grave, daca este administrat impreuna cu Gentamicina sau Ciprofloxacina, potenteaza efectele antiinfectioase ale acestora, astfel incat nu mai sunt necesare doze atat de mari de antibiotice, care au  multiple efecte secundare. Acelasi lucru este valabil si in cazul infectiilor fungice ale firului de par (tricofitie), la care s-a demonstrat ca uleiul de geranium poate scadea necesarul de Ketoconazol, intrucat actioneaza sinergic cu acesta.

 

  • In infectii ale cailor urinare, acest ulei poate fi administrat alaturi de alte uleiuri mai cunoscute pentru actiunea la acest nivel (cum sunt, de exemplu, eucalipt, tea-tree, cimbru), deoarece s-a dovedit ca este activ contra mai multor bacterii care dau infectii recidivante (Proteus, Klebsiella, Stafilococ auriu).
  • Pe langa proprietatile antiinfectioase remarcabile, uleiul de geranium are si alte valente terapeutice, precum proprietatile antioxidante, de protectie a tesuturilor contra efectelor toxicelor din mediu, hipoglicemiante (de mare ajutor in diabet) sau repelente (indeparteaza tantarii).          

Efectele sale de eliminare a anxietatii au fost studiate clinic pe pacienti cu tulburari de personalitate, internati in spitale de psihiatrie, care au raspuns foarte bine la administrarea sa sub forma de masaj, alaturi de uleiul de lavanda, ambele fiind incorporate in ulei gras. 

Cum administram uleiul de geranium?

In functie de situatie, il putem lua intern, cate 1-2 picaturi de 3 ori/zi, intr-o lingurita de miere, pe o durata stabilita de medic. Pentru probleme externe, se aplica sub forma de masaj, in cantitate de 3-5 picaturi la 10 ml ulei gras (masline, samburi de struguri, jojoba etc.) sau putem face inhalatii cu 1-2 picaturi de ulei volatil, puse intr-o batista.

 
Din aceeasi categorie
 
 
Cometariile utilizatorilor
 
Subiect:
Comentariu:
0
Vot: 0/ 10 din 0 utilizatori
Spune-ne acum ce crezi despre acest produs! Daca ai comentarii sau intrebari legate de acest produs scrie-le aici si noi iti vom raspunde!